Konspirátoři jsou ohrožený druh. I nejnemožnější se stává skutkem dřív, než stihnou spřádat svoje teorie!

14.11. 2021255x

Je to nadsázka, ovšem až mrazivě realistická. V náležitě angažované společnosti je třeba se konspirátorům vysmívat, ponižovat je, ostrakizovat a ze všeho nejlíp včas umlčet. Což cenzura dělá u všech nepohodlných se stále větší vervou. Nicméně takový husarský kousek, jak zatočit s konspirátory, se jenom tak nevidí: realizovat i nejzběsilejší nápady dřív, než spřádačům spikleneckých teorií vůbec vytanou na mysli a tím jim zatrhnout tipec…!

Pokud by to byl záměr, jak vzít vítr z plachet, pak klobouk dolů, i když smysl by byl diskutabilní. Smutnější na tom je, že, alespoň nám se to snaží tak vnutit, je všechno míněno navýsost vážně, jenom a jenom pro naše dobro. Pravda – smět zpívat jen první sloku, nechat po světě běhat očkované přenašeče, zdůvodňovat nárůst očkovaných pacientů na JIP tím, že je to důkaz fungující vakcíny – to už chce fištróna. A to je jenom několik příkladů.

Zajímavé je, že spousta z těch, kteří ještě před časem plnili Letenskou pláň na protest proti Andreji Babišovi a jeho vládě, se najednou vzepjala k bezmezné důvěře a je schopna akceptovat sebevětší nesmysl, který přijde. Co je to za kouzlo?

Kdysi na začátku, kdy konspirace měly skutečně živnou půdu, se říkalo, že každá taková teorie žije tak dlouho, dokud se nakonec nestane skutečností. A mohli bychom vzpomínat, co všechno bylo nejdřív popíráno, že NIKDY, a pak s klidem Angličana se to předložilo na pořad dne, přičemž téměř nikdo ani nehlesl. Výčet takových položek by byl nekonečný a jistojistě by se stejně na něco zapomnělo.

Samozřejmě nejvíce aktuálně rezonuje nařízení, kdy je už sice prokázáno, že i očkovaní mohou být přenašeči infekce, ale jsou vyjmuti z testovací povinnosti. A už se i přiznává, že je to proto, aby nepřišli o svoji odměnu. Není už toto nepřímým přiznáním, že očkovací látky nefungují? ANEBO? Stačí sledovat francouzský dokument Největší lži historie. Neznalé je třeba zavčas ujistit, že jde o cyklus vysílaný na mainstreamových televizích. Například epizody o vědomých pokusech s dětskými hemofiliky, jimž byly podávány krevní preparáty infikovanými AIDS, o tutlání nemoci šílených krav, o najaté PR agentuře s herci, kteří se slzami v očích vypovídali o zvěrstvech v Kuvajtu, i když se nakonec ukázalo, že na místě nikdy nebyli. Ale podařilo se tím získat podporu veřejnosti pro válečné tažení. Či třeba špiclování politických odpůrců na popud někdejšího francouzského prezidenta Francois Miterranda. Stačí si zákulisí zmiňovaných ‚lží historie‘ promítnout do dneška a najednou se objeví stejný scénář, pouze napasovaný na aktuální téma. 

Hitem poslední doby je také oblíbené – ať si neočkovaní platí sami případnou léčbu při komplikovanějším průběhu. To, že jde o naprostý nesmysl, je nabíledni. Na druhou stranu už jsme podobných vyslechli tolik, že by nebylo divu, kdyby s tím někdo přišel naprosto vážně. Při podobném konstruktu – neměli by si i očkovaní lidé hospitalizaci zaplatit? Očkování podstupovali přeci dobrovolně, na vlastní riziko. Měli si přeci sami zjistit veškeré informace o účinnosti a případných vedlejších účincích experimentální vakcíny. A pak teprve se zodpovědně rozhodnout. Že jim je očkovací úderka nenabídla? Ta je z obliga, za nic nenese odpovědnost!

Přestaňme už s vymýšlením do nebe volajících nesmyslů. Zákonem akce a reakce je pak třeba stejný nonsens, jakým je zahlcování hygieny mailovými dotazy. Odpovědní by si ale měli uvědomit, že pokud by nebylo obludné šikany, která ovšem se zdravím lidí nemá nic společného, nedocházelo by ani k takovým excesům. Jak jinak si na druhou stranu vynutit pozornost?

Je už čím dál víc zřejmé, že veškerá opatření mají zcela jiný charakter než udělat krok k řešení celé lapálie. Bohužel, ale zdá se, že nová vláda chce pouze nakročit do prošlapaných stop!

Komentáře