Zamítnutí COVID-PASu je vyhranou bitvou, válka tím nekončí!

10.6. 2021401x

Konečně jedna pozitivní zpráva? Snad! Ve sněmovně neprošel vládní návrh na novelizaci zákona o veřejném zdraví, odmítnuto bylo také zavedení tzv. covid-pasů. Pro byly pouze vládní strany, jimž společných 58 hlasů ke schválení nestačilo.

Pro některé opoziční strany to byl možná spíš truc, velící nepodpořit nic vládního, ať by to bylo cokoliv. Pro Trikolóru je to obhájení myšlenky, jež dlouhodobě zastáváme. Zavádění covid-pasů, či rozšiřování pravomocí v souvislosti s novelizací zákona o veřejném zdraví, stejně jako na konci zimy přijatý Pandemický zákon, je nejen cílená segregace společnosti, je také už daleko za hranou právní roviny. Což už v dílčích rozhodnutích potvrdil po našich žalobách i soud!

Veškeré nástroje tzv. ‚návratu k normálnímu životu‘ jsou pouhou šikanou těch, kteří nechtějí na covidovou hru přistoupit. Dokonce se objevují i nápady marketingových agentur, aby lidé byli za svoje rozhodnutí nechat se očkovat odměňováni, respektive upláceni. Tu volnem v práci navíc, tu i jednorázovým finančním bonusem. Dokonce se už objevila možná sleva v jednom obchodě po předložení potvrzení o očkování. Jako na konci školního roku zmrzlina zdarma za samé jedničky… Na stejné vlně tedy jede i covid-pas, jenž slibuje jen ‚sama pozitiva a sociální jistoty‘. Možnost cestovat, možnost svobodně žít. Svobodně? Můžeme si být téměř jisti, že vydáváním podivných bumážek to ani pro ně samotné jejich nositele nekončí. V případě schválení by nepochybně přišly další mety, jimž by se měli lidé v zájmu své údajné svobody naopak svobody ochotně dál zbavovat.

Nicméně nepodléhejme iluzi, že tímto hlasováním je celá anabáze ze hry. Bezpochyby poté, co byla ze Sněmovny vyhnána dveřmi, vrátí se záhy oknem. A možná i část veřejnosti to bude tak chtít, neboť vidina covid-pasů byla právě tím důvodem, proč se nechat očkovat. Změna zákona o veřejném zdraví se tak může stát nenápadným přílepkem zcela nesouvisející právní normy a projít úplně bez povšimnutí. Či co hůř – může vláda svévolně k zavedení covid-pasů přistoupit. Nebylo by to v poslední době poprvé, kdy kabinet nerespektuje paragrafy, a to i v okamžiku, kdy soud jeho krokům vystaví STOP.

Nelze se tedy nechat uchlácholit falešným pocitem vítězství. Trikolóra rozhodně nechce nikomu jeho rozhodnutí rozmlouvat, ať už je ochoten přistoupit na nabízené očkovací obolusy, nebo vakcinaci z principu odmítá. Každý má právo si o svém zdraví rozhodovat podle nejlepšího vědomí a svědomí. Není ale možné ignorovat postupné kroky, jimž se jedni stávají, zcela bezdůvodně, občany druhé kategorie. Kdy neočkovaným by měly být upírány naprosto banální součásti běžného života, ačkoliv samotné očkování má primárně zlehčit průběh nemoci, nikoliv nemoc samotnou zastavit. Vydávání covid-pasů je tedy úplně nelogické a někdo by už konečně měl popravdě říct, co je pravým smyslem této mašinérie, která místo řešení samotné podstaty nemoci, vyvolává represi vůči těm, jež se odmítají podřídit.

Komentáře