Téměř třetina na kandidátce v Olomouckém kraji jsou ženy. Gender-progresivní strany mohou jen závidět!

29.9. 2020643x

Ba ne, žádná dívčí válka, žádné povinné kvóty na zastoupení žen. Krajská kandidátka na Olomoucku je důkazem, že nic povinného nenahradí vlastní vůli jít do toho. A v Olomouckém kraji se za ‚sedmdesátku‘ (volební číslo Trikolóry) na kandidátce vydala s kůží na trh téměř třetina žen. Lídr kandidátky je jediná žena Zuzana Majerová Zahradníková kandidující na hejtmanku Olomouckého kraje. Jenom poznamenejme, že je to podstatně více, než například v ODS, u Spojenců, či v koalici Pirátů a STANu…

Možná je to náhoda, možná také známka nazrávající doby. A ženy, které dosud stály spíš v pozadí, nejspíš došly k názoru, že už není na co čekat…! Což mimoděk samo dokresluje důvody, proč je Trikolóra vůbec tady.

Odmítáme vynucování si genderové vyváženosti, či plán Evropské komise na povinné rovnoměrné zastoupení podle barvy pleti. Přitom právě v poměru žen na naší kandidátce se mají gender-progresivisté od nás co učit. Rozhodně nebylo smyslem s takovými stranami ve zmiňované disciplíně závodit. Schopnosti, spolehlivost a názorovou spřízněnost jednoduše nejde nahradit nějakým řízeným procesem povinného zastoupení nebo pozitivní diskriminací. Když se výběr řídí zcela nelogicky prapodivnými směrnicemi, hraje nakonec poslední slovo správná ideologická zabarvenost, nikoliv skutečná potřebná kvalifikace. A to je cesta do pekel.

Se ženami ‚v (T)triku‘ bylo možné se setkávat po celou dobu volební kampaně, nejen na plakátech. Nedělaly žádné dámičky a poctivě si všechno odmakaly. Tím ovšem není dáno, že Trikolóra půjde v tomto směru vždy příkladem. Kdo ví, v některých dalších volbách může být, co se týče poměru kandidátek a kandidátů, všechno úplně jinak. Důležité je kopat za jeden tým a ochota nabídnout svoje schopnosti a čas k práci pro jiné. A zda je to pak žena nebo muž je úplně jedno!

Stáhněte si náš program ZDE

Komentáře